tysdag 16. september 2008

JENTE-TUR

Lang-helg i Riga, Latvia, 11-14. september.  Aud og fem kollegaer frå jobb bestemte seg for å ta litt fri og tok seg en liten tur til utlandet! Direkteflyet frå Vigra var fole greitt å slenge seg med på.
Første dagen tok vi sightseeing-buss og fekk sjå mykje av byen - forklaring på kva vi såg fekk vi via øyrepropper og den var på svensk.  Turen tok en time.

Mykje selgera/boder rundt om i gatene. Det var litt små-kaldt, så her studerer Elin, Hilde og Lisbeth votter.  Trur det blei handel mæ!  

Mat måtte øss sjølsagt ha!  Prøvde øss på ulike typer tradisjonell kost - og det var både meir og mindre vellykka.  Rundt bordet: Gerd, Oddhild, Hilde, Aud og Lisbeth.
Trur det var her vi ladda opp til spa-behandlinga....

Det var mange praktfulle kykjer i byen.  Her er den største (og finaste) vi var inne i. Det var den ortodokse katedralen.

Her er den største altertavla inne i katedralen.  Det var egentlig forbudt å ta bilde inne, dessuten føregjekk det ei messe borti en krok.  Det var en prest som sang/messa og gjengen som stod rundt kora.  Fole stemningsfullt.

Her er Hilde, Lisbeth, Oddhild, Elin og Gerd i ein av dei mange fine parkane som var i byen.

Her er gjengen på flyplassen på veg heimatt.  Alle var enig om at dette hadde vør en alle tiders tur... og neste tur blir allereie planlagt !